Wednesday, 31 March 2010

Khalili Hanun

semakin hari cik aida menghitung waktu
tak sabar rasenya untuk menuju puncak
bersama my Khalili Hanun

ape itu Khalili Hanun?

Khalili = sahabat
Hanun = kesayangan

sudah 5 tahun kami bersahabat
tak dinafikan ade pasang dan surutnya
ade ragam dan regunya
namun, we will stand for each other
hopefully forever even one of us going to get married

so the trip to Menuju Puncak ini umpama 'parti bujang' untuk beliau
huhuhu... tapi tak de la parti bujang sangat pon kan
sebab tunang dia pon turut serta skali..

apepon.. we gonna have so much fun..
hope soo
and really hope this trip akan berjalan seperti biasa

Khalili Hanun Cik Aida


Sunday, 28 March 2010

becinta dengan faizal tahir

cik aida dan faizal tahir sedang becinta
hahahahahahha
gasak la org nak kate cik aida ape pon
janji cik aida sedang bunga-bunga cinta
cik diyanah amin sila jangan cemburu ye
wuahaha hahahah


macam merpati dua sejoli
bagai pinang di belah dua
sama cantik sama padan
kih kih kih

ku bahagia~

Wednesday, 24 March 2010

be happy and smile

when life upside down.. just BE HAPPY

when your besties stab u at ur back.. just BE HAPPY


when problems cant be solved.. just BE HAPPY

when you feel no one there for you.. just BE HAPPY

when you lover ignore you.. just BE HAPPY

when your friends getting married but u remain single, just BE HAPPY

when there left only a cents in your wallet/purse.. just BE HAPPY
just BE HAPPY and SMILE from your heart

because

your smile will make someone else to smile

smile to the world

then you will discover, that the world will smile with you..

Tuesday, 23 March 2010

Monday, 22 March 2010

persoalan di minda

cik aida ade persoalan yang bermain di minda

online boutique okhay tak?
kalo wat personal loan sebab nak wat modal untuk start online boutique ni okhay tak?
camne nak dapatkan stock untuk online boutique ni?

siapa leh tolong jawab?

menuju puncak

cik aida tidak sabar untuk

menuju Puncak

bukan puncak akademi fantasia ye
sudah berkurun lama cik aida tak mengikuti af tu

tapi


puncak yang bakal di tuju adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cameroon Highlands

MSc GISc

dulu awal tahun 2010
cik aida begitu bersemangat sekali
untuk memulakan kuliah
dan bergelar salah sorg students
Master of Science in Geographical Information Science
also known as MSc GISc

tapi skang ni baru nak abes bulan march
baru je 3 bulan berlalu
tapi

cik aida sudah semakin bosan
semakin liat
dan semakin malas
untuk ke kuliah

bukan ape

kuliahnya mmg sukar difahami
sebab MSc GISc ini salah satu subjek surveyor
and sangat relate dengan subjek geografi mase SPM
dah la masa SPM cik aida cukup 'gemar' dgn subjek ni
hahahahahahha

70% marks based on courseworks
which is assignments, test, quiz, presentations, attendances and etc
tapi cik aida rase mmg tak perfom la..
markah untuk quiz sgt2 rendah
30% marks based on final exam
ape cik aida nak jawab tuk exam nih?
dah la lagi 3 weeks je nk final exam

cik aida merasakan
peluang untuk mencapai selempang pink
sudah semakin luput di minda

buku teks yang perlu dikhatamkan
baru satu je tu
lom buku tuk subjek len lagi nih

Sunday, 21 March 2010

masakan cili padi

hari ni setelah sekian lamanye
saya telah men masak-masak
dah lama tak sentuh dapur tu
so hari ni telah mencemar duli
ho ho ho ho

bermula expedisi ke Bintang Supermarket
membeli barang2 untuk di masak
setelah selesai cik aida pulang ke rumah
dan bermulalah rancangan masak-masak

menu nya ialah
cendawan cili padi + telo dadar + ayam goreng kunyit cili padi
tambah lauk extra dari mak diyanah
iaitu ikin bilis cili padi campur bunga kantan
amacam Hot & Spicy kan menu kami
(nasik kami tak masak.. malas.. beli di kedai saja nasiknyer)

kemudian ke acara makan-makan
time makan tak de sape pon ingat malaysia
semua teringat warga afghanistan
sambil makan tersedu sedan menangis
(padahal cover, sebab semua masakan nyer berunsurkan CILI PADI)
kepedasan + kepijaran + hingus meleleh + tersedu sedan
tapi tangan tak berhenti amek lauk
bak kata cik mimi, telinga nyer udah kembang sebab pedas
macam dalam kartun, dimana kalo monyet makan cili
telinganye akan merah dan berasap
hua hua hua hua
cik wai ( sahabat cik Lala) pula berkata
sedap.. dan cik aida sudah boleh kawan
ok oow.. kawen??? lambat lagi maw kawen la
IM NOT READY for that COMITMENT yet
he he he he


mintak maap le kengkawan semua
kerna terpaksa menahan lidah
(^ - ^)




******************************************
kepada cik Lala, misi kita nak berdiet hari ini telah GAGAL ye

Friday, 19 March 2010

2004 vs 2010

huwaaaa
cik aida sudah semakin debok
macam mane nak kurus ni
hari-hari makan
hari- hari gak beyak
tapi tak kurus2 pon
takkan nak tahan makan
mane bleyh tahann
huk huk huk

nilah cik aida pada tahun 2004
mata maseh elok dan tidak rabun
pipi mmg agak debok
shweet je kan
kih kih kih

.
.
.
.
.
.
.
.
.

tapi skang tahun 2010
means 6 tahun kemudiannya
cik aida telah bertukar rupa
menjadi begini

yang berbaju ijo tu la cik aida
agak debok
mata sudah rabun
huwaaaaaa
tak suke tak suke.. nak diet

p/s: mmg sengaja cik aida upload gbr ni
supaya kalian jeles
cik aida dpt tangkap gbr ngn Faizal Tahir
he he he he




mom said

"eat your breakfast like a KING kong ,
eat your lunch like a PRINCE william,
and take dinner like a PAUPER"

it means

take a heavy breakfast, simple lunch and a small portion for dinner

town planner planning for vacation

i am town planner
even tho not a great and the best town planner
coz im still junior town planner
its my job to plan
planning for the future
planning for the public
planning for sustainability
but
currently
i am planning for a great vacation


im going here
on 3rd and 4th of April 2010


excited
and going to relish the moments

hope the plan that had be planned will go smoothly as our planning

Tuesday, 16 March 2010

sin chan kami

sin chan kami
usianye baru saja 2 tahun
masih di peringkat hyper active nyer kanak-kanak
woohhoooo.. dia mmg sungguh aktif
suka menyanyi.. suka membebel dan suka menjerit
lagi ditegah.. lagi dia buat..
naseb bek la kamu tu kanak2 lagi.. kalo budak beso
lama dah ku pial telinganyer..

sin chan kami
sungguh lasak orangnyer
semua benda nak di sentuh.. pastu dibalingnyer
henponku sudah tak terkira brape kali dah jadi mangsa
tapi naseb bek saya tak kisah orangnyer.. hahaha
tu belom dia baling menda ke arah anda lagi ye

sin chan kami
sungguh pantang nampak kedai
mesty dia akan kate.. "nak bobot"
yang dimana ertinya ialah ROBOT
setiap hari di mintanyer.. cenghini kena bukak kilang bobot untuk dia sorg

minggu lalu sewaktu cik aida pulang
sin chan kami berkata, "mak teh jom men lawan2"
okhay la.. ku ikotkan aja..
cik aida pukul dia acah2 je.. skali dia pukul cik aida sungguh2
tak cukup dengan itu.. dia gegetnyer cik aida yg montel ni
sabor je la.. naseb bek la anak buah den..
kalo anak org len mmg dah ku pelangkung dah

sin chan kami ni
kegemarannya ialah UPIN IPIN dan juga BEN10
dan juga
dia sudah pandai BREAK DANCE
tak percaya? nah cik aida perlihatkan aksinya



aksi break dance dari sin chan kami


sin chan kami
cucu sulung keluarga kami
penglipur lara keluarga
kesayangan kami
Mohd Haikal Danish

Friday, 12 March 2010

kenapa perempuan suka hari jumaat

hari ni hari jumaat
perasan tak kalian
bila tiba je jumaat
pompuan cukup berseri-seri
gembira hati mereka bukan kepalang
kenapa pompuan suka hari jumaat?

sebagai sorg pompuan
meh sini cik aida kasi taw korg k

bila tiba hari jumaat
merupakan hari terakhir untuk kerja
sebab esoknyer cuti
kan ke seronok tu
pastu waktu bekerja pon singkat
rehat nyer panjang sampai 2 jam
yang lelaki pon rehatnyer lama
tapi depa kena p solat jumaat
yg pompuan ni time rehat hari jumaat
mula la otak pikir
shopping complex mane yang sale hari ni?
tak pon.. movie ape best hari ni?
kalo tengah bulan pon
tak pe.. window shopping pon jalan
shopping kan terapi terbaek untuk release tensen
ndak2 kalo dah tensen tu di kumpol tuk tempoh senin hingga khamis kan
mau tak seronok nak tunggu kol 12.30pm tuk rehat??
masuk plak kol 2.30 pm kan.. mmg heaven gila lerrr

pastu.. bagi yg maseh bergelar students lak
normally hari jumaat jarang skali ade kelas
so boleh la depa p rongeng rokiah dengan boipren
kalo boipren derang tak p solat jumaat la
astu hujung minggu mesty maw balik rumah
bagi mereka yang umah parents dekat kan
ye la.. time tu la nak balik
membasuh baju di rumah.. guna mesin basuh la katekan
pastu leh la demand dgn bonda tersayang suh masak itu ini
kononnyer makanan kat 'dining' tak sedap la.. itu la.. ini la..
normallah tu kan..

yang dah kawen lak
kan ke semalam tu hari khamis malam jumaat
so pepaham la sendiri eyh
tu yang bila tiba je hari jumaat.. muka berseri2..
kalo muka monyok tu.. maknenyer husband dia outstation la tu
hahahhaa.. ini bukan dari pengalaman cik aida ye
tapi dari pembacaan cik aida yang org dok foward2 kat emel cik aida tu
katenyer hubungan suami isteri mampu memberikan aura positif
katenyer la.. kesahihan nyer sila rujuk pada yang sudah bernikah
yang dah nikah taw.. bukan yg dah kawen tp lom nikah
tu bahaya namenyer tu.. *istighfar*

nak lagi?

hari jumaat merupakan penghulu segala hari
so bakal terjadinya hari kiamat
woopss..

saya nak g beramal sebentar
bukan ape.. takot tak sempat
hehehehe

Wednesday, 10 March 2010

beliau insan istimewa

she doesnt know what is exactly her birthday date is.. but as stated in her birth certificate and ic and also her driving license... today would be her birthday.. so on her special day, i would like to dedicate this post to her..

beliau adalah merupakan insan penting dalam kehidupan saya.. seorang yang sentiasa ada untuk saya tak kira apa situasi yang bakal saya alami.. sedih.. gembira.. jatuh terduduk.. bangkit kembali dan sebagainya.. beliau tetap dan msih utuh di situ untuk saya dan yang lain-lain nya..

beliau bukanlah insan sempurna.. kerana tiada siapa pon yang sempurna di muka bumi ni.. baik saya.. mahupan anda.. kita semua tidak sempurna.. tapi di mata saya.. beliau cukup sempurna.

hidup yang beliau lalui.. tidak seindah mana.. banyak dugaan dan rintangannya.. walau saya tidak melaluinya.. namun melalui cerita beliau, saya tahu betapa sukarnya untuk beliau meneruskan hidup beliau sehingga ke hari ni.. berdepan dengan pelbagai jenis ragam manusia. .menghadapi kata-kata nista yang dilemparkan.. berdepan dengan onak duri kehidupan.. boleh di katakan.. hidup beliau penuh dengan cabaran.. air mata sudah tidak mampu menitis lagi kerana sudah terlalu banyak di keluarkan..

beliau seorang yang cukup tabah.. jiwa nya kental.. hati nya semangat waja.. walau apa yang berlaku.. hidup ini tetap di teruskan.. walau ape yang mendatang.. beliau masih terus maju ke hadapan.. kadang2 kala kita mmg perlu untuk menoleh ke belakang.. untuk kita jadikan pengajaran dan pengalaman untuk ke hadapan..

sepanjang mengenali beliau.. pelbagai masalah pernah saya cetuskan.. jiwa remaja memberontak.. hasutan syaitan dijadikan pedoman.. namun syukur ke hadrat illahi.. kerana beliau.. saya menjadi siapa saya hari ini.. saya tahu saya banyak bersalah pada beliau.. kalaulah boleh di undurkan waktu.. namun saya tahu ianya tidak akan terjadi..

she was the best advisor
the best friends
the best employee
and the best of all
she is my mom

*******************************************************

happy 49th birthday ibu
hope hapiness will accompany you 24/7
we always love no matter what
you are our mom
and you are our strength

********************************************************

pernah cik aida ceritakan mengenai ibu cik aida
entry yang ada di sini

********************************************************

had you told your mom that you love her today?

Tuesday, 9 March 2010

mangga oh mangga

Hari ni.. ketika cik aida mahu lunch.. cik aida di sapa oleh sama seorang apek kong kong... apek kong kong tersebut bertanya pada cik aida yang sememanganyer cute nih.. “ mau mangga ke amoi??. Tiga kilo soploh hengget saja... mari2.. boleh rase punya”

Owh.. sememangnnnyer, cik aida memang la tersangat gemar memakan mangga.. sedap ooo.. bagi la ape saja jenis mangga pada cik aida.. baik yang muda.. yang masam.. yang manis.. semua cik aida sebat.. tapi satu je menda yang cik aida tak gemar.. iaitu air mangga.. huhuhu.. cik aida tak suka air mangga.. hanya sukakan buah nyer ajo..

Tapi berfikir panjang.. cik aida terus membeli mangga tersebut.. hambek ko.. mangga 3 kilo.. ape yang nak buat ni?? Tak pe.. tak pe.. leh sedekah sama bebudat opis t..

Naik je opis, opis mate cik aida mengupas mangga tersebut.. fuhhh.. manisnyer.. enak sungguh.. sehingga terangkat punggung dari kerusi.. hahaha.. untuk kekorang yang hanya dapat membayangkannyer.. kat sini.. cik aida nak riak sket.. upload gambo mangga ni.. sedap2... terbaik dari ladanglah.. hahaha



siyus sedap mangga ni
terliur tak??

Thursday, 4 March 2010

04 03 20 10

saya ada sore tomodachi.. ore nyer sweet and black.. macam gegula kopiko gitu.. dia sorg yg agak sesentip dan mudah untuk di buli.. sungguh... kalo saya nak something.. saya suh je dia yang wat.. hu hu hu... pagi2 dia bangun dlu sebelum saya.. pastu baru dia kejutkan saya.. meanwhile saye pegi take a bath... dia akan membuatkan saya blekpes untuk di bawak ke kantor saya.. hitam manis kan dia??


tapi...


dia sore budat yg baik.. dia banyak membantu saye.. sungguh.. kamu boleh bace mengenai dia dia entri saya yang lampau.. tok sah susah2 nak p click kat bebelanku yang lampau tu.. hang pa p je click kat sini..


dah bace dah?? cargas sungguh anda ini.. atau mungkin anda tak bace pon.. tak pe.. saya tak kesah.. ni betol2 saya tak kesah taw..


hari ni..


ulang tahun ketua annyer.. hari ni dia bertambah tua setahun lagi.. kesian dia.. dah menginjak tua pon.. kih kih kih.. so sempena ulang tahun ketua annyer.. saya dok la perah otak ni hah... ape nak buat dengan budak ni.. saya mengambil masa hampir 3 bulan tuk mendapatkan idea.. dan setelah memerah otak pikir bermacam idea dan juga berkongsi pelbagai ideologi bersama sahabat KesaYangan saya.. muncul lah idea nyer sebegini...



birthday beliau on 4th march.. but i would wish nuthing.. untill the cup cakes been delivered to her office.. the cupcakes design will contains all the 'items' that she asked from me as her birthday gifts.. ececeh.. saya terspeaking le plok.. okeh2.. saya tuka bahasa.. bukan ape.. t ade lak mulot2 yg berkata english saya sounds silly kan.. (anda terasa?? saya dulik ape.. =P).. ok back to da ideas.. pas beliau menerima cuppies tersebut, saya akan berkata.. 'itulah hadiah ko.. semua dah ku abadikan dalam bentuk kek'.. jimat duit aku nak bli satu2.. hahahaha.. then the event will stop there.. esoknyer (Jumaat, 5th March), after kelas (around 11pm), saya akan berkata kepada beliau.. saya mahu ke bank berdekatan dengan dataran shah alam.. so dia mesty kena ikot kan.. sebab dia tumpang saya.. hahahaha.. so bila dah samapi kat dataran tu,.. akan ade semua sahabat handai menanti beliau dengan semuanyer Lengkap Berbaju Putih.. hanya dia berbaju kaler lain.. ini bertujuan membolehkan beliau kelihatan 'outstanding' di antara yang lain.. selepas beliau di nyanyikan dengan lagu birthday.. kami akan makan2... borak2.. snap2 gambar dan sebagainyer.. the closing of the event.. saya akan membuli dia mengemas barang2 untuk di muatkan kedalam boot kereta saya.. once dia bukak boot kereta saya.. akan terkeluarlah puluhan belon yang bebas berterbangan di udara.. dan satu belon khas akan diikat hadiah beliau yang sebenar.. itulah idea yang SEBENAR..


tapi itulah.. kita hanya mampu merancang.. ALLAH yang menentukan segalanye..


event tersebut tidak terjadi seperti apa yang dirancang.. atas sebab-sebab dan kesilapan teknikal yang tak dapat nak dielakkan.. so acara telah bertukar HABIS... the real event goes like this..


3rd March, kelas saya batal.. so saya pon kelam kabut kena kumpol org tuk celeb bday dia.. event agak kelam kabut sket.. but with help and credits from Shyeliena dan Amalina, the event goes a bit well.. millions thanks to them.. dat nyte.. kami ke Kota Kemuning.. makan2 di sana, n borak.. after dat.. mase nak balik.. i ask her to put the balance of the cake in the car boot.. so mase dia bukak boot tu.. belon tak terbang kuar pon.. only the big baloon pop up.. mase dia amek dat baloon.. baru dia sedar ade hadiah tuk dia.. after that.. kami ke seksyen 9.. lepaking with my BFF who is Azlee.. balik umah almost 1.30am.. saya terus ketiduran.. sudah tarak larat lagi.. n she tot.. that is the end of her bday celebration.. tapi ade surprise lagi.. 4th march the cuppies came and she said she never expected it from me.. and dia cakap.. dia geram.. sebab ape yang dia plan nak wat on my becoming birthday.. saya dah wat dulu kat dia.. hahahha.. (u still got time to think a splendid celebration for my birthday)..




berikut adalah aksi beliau ketika membuka boot kereta saya

inilah ape yang mampu saya berikan pada beliau..


take a close view on the cuppies.. that is wat yg dia pernah request

that would be red mini cooper.. handphone.. rayban.. handbag.. liverpool jersey.. fossil watch (she got the real one with my mom contribute some of the cost).. slr camera.. and finally sony psp..

thanks to AniseCupcakes for the cute cuppies.. kek dia sangat moist and so delicious.. it is not a mistakes to buy the cuppies from her.. thumbs up for her cuppies.. so u guys.. kalo tak caye.. try la order ngan dia.. sedap cuppies dia.. and da design was so cute sampai terasa sayang nak makan =)

kalo tak dia request kat saya.. nak faizal tahir nyanyi lagu birthday kat dia.. GILO apo??

so to beliau..

hope u like it.. even the real event tak jadi.. but it is better than never kan..

Tuesday, 2 March 2010

-end-

bebelanku akan dibiarkan bersawang untuk seketika
ye
hanya untuk seketika sahaja
kerana cik aida kekurangan masa untuk membebel
banyak benda ni cik aida nak membebel
tapi disebabkan
bebanan kerja yang tak putus due date nyer
exam yang tak henti2 sepanjang bulan
dan juga
ade event penting yang bakal berlansung

nantikan okhay

sebelum itu

nah kissh tuk korang semua


mmmwaaaxxxssss