Saturday, 27 November 2010

facebook

hari ni, saya dgn rasminya dah deactivate my facebook account. Well, maybe it is for temporary.. Maybe juga permanently.. Tgk la dulu either cik aida nak activate balik or tidak..

Mase saya wat keputusan nk deactivate, ade few people (especially cik dyanah amin), tak setuju.. They all cakap, tak payah la nak deactivate.. If dah bosan skali pon, tak perlu log in lagi.. Tapi cik aida tetap nak deactivate juga.. Bukan ape, bila kita deactivate, kita taw yg kita dah tak de kaitan dgn si mark zuckenberg tu lagi! Haha.. Tp kalo skadar just tak online, account tu still ade lagi..

Mesti kalian semua tertanya2, what makes cik aida deactive her facebook account kan? Ntah la.. Jawapan cik aida, simple je.. Bosan mungkin!

Bukan ape, cik aida dh tak larat la dgn facebook.. Bace status org yg asek tak puas hati dgn kehidupan masing2.. Status org yg asek sebok ber MLM.. Status org yg dok maki2 org laen.. If tak puas hati, ckp direct je la dgn org tu.. Tak perlu kot nak perli2 org tu kat status sendiri.. Besides, cara penulisan status kita tu sendiri mengambarkan siapa kita yg sebenarnya.. Lagi satu, cik aida dh penat naj tgk gambar2 si dia.. Si polan.. Si awak.. Si situ.. Dan sebagainya.. Hahaha.. Jeles? Mungkin.. Cik aida pun punya hati dan perasaan juga taw.. N skang ni, hati cik aida tersangatlah rapuh.. Bila2 masa boleh terguris..

Besides, cik aida banyak dah makan hati pasal facebook ni.. Dah tak larat dah nak makan hati gara2 facebook ni.. Kang ade message macam ni la.. Gambar macam tu la.. Komen yang begini la.. Wall post yang begitu la.. And bermacam2 lagi.. Owh.. Hati cik aida tak cukup kuat dah untuk semua tu.. Facebook ni slalu mendatangkan salah faham.. Dari salah faham, tercetusnya perbalahan.. Dari perbalahan terjadinya perpisahan.. Erm.. Sakit taw!

Tu blom kire dgn kawan2 cik aida yg gila lagi.. G on facebook cik aida, tulis status yang ntah ape2 kat profile cik aida.. Pastu send message yg bukan2 kat sape2 ntah.. Yg kena nye cik aida.. Sebab guna account cik aida kan.. Ish ish ish... Tak baek taw korg wat cik aida macam ni! Berjuta ayat cik aida explain nati pon, org tak percaya,. Org igt cik aida nk cover line or tegakkan benang yg basah.. So veryyy not good okhay!

Facebook? Ntah la.. Mmg cik aida jumpa byk kawan2 lame.. Tgk perubahan mereka.. Perkembangan mereka.. Tp ntahlah.. Cik aida mula berfacebook since 2005.. Dh 5 years pown.. Mungkin dah rasa bosan kowt di situ.. Nak maen game2 dia lak.. Owh.. Sungguh tak larat okeyh!

So kawan2 sme.. Jangan rindukan cik aida okeyh di facebook tu.. Insya Allah, if cik aida nk online facebook balik, cik aida gtaw semua k.. For the time being.. Biar je la facebook cik aida tu tak de.. Tapi blog cik aida ni kan ade.. Hehehe..

Tapi, cik aida mula berfikir-fikir untuk memprivate kan pula blog ni.. Okeyh dok? Hahaha.. Mungkin cik aida mahu bersembunyi dari dunia siber.. Tapi, cik aida rase, tak de sape kowt yg akan rindu cik aida di dunia siber ni.. Hehehe.. Kalo ade pon, maybe sorg dua je kowt.. (owh cik dyanah amin, i know u'll be missing me) hahaha..

Oklah ye reader sekalian, t pape.. Cik aida update lagi okeyh kat sini..

Mmwaxs mmwaxs..

3 comments:

  1. kkite pun dah busan dengan FB, yekyekk haha

    ReplyDelete
  2. aku bukak fb wat main game jer..... =)

    ReplyDelete
  3. sudah semakin sesak n semak dgn FB! Ermm

    ReplyDelete

Thanks for Reading (^_^)